Interclub

Training

De vaste trainingsavond voor zowel mannen als vrouwen is dinsdag. Drie velden worden, gedurende de interclub, van 17 tot 21 uur gereserveerd voor de interclubspelers. Recreanten kunnen om 21 uur nog reserveren.

Wanneer

De interclub begint steevast het eerste weekend na de paasvakantie. Van dan tot einde mei wordt de groepsfase (elke ploeg speelt 4 tot 5 keer) gespeeld. Mogelijke gewestelijke eindronden worden in juni afgehandeld. En als er daar een kampioen is, speelt die verder in de nationale eindronde in september.

De 8 ploegen met 4 spelers spelen in de namiddag. 1 ploeg met 6 spelers op zondag start al om 10 uur. Dat wil dus zeggen dat er terreinen, voor zo ver niet bezet door de tennisschool, tot 13 uur kunnen gereserveerd worden. In het reservatiesysteem zullen jullie zien dat de velden waarop interclub gespeeld wordt, gereserveerd worden tot 22 uur. Als de wedstrijden zijn afgelopen (meestal rond 19 uur), zijn de terreinen uiteraard vrij. Wel is het niet mogelijk te reserveren want het is onmogelijk te weten wanneer de wedstrijden gedaan zijn. Gewoon komen dus.

Alle ploegen appreciëren supporters en velen onder jullie weten hoe plezant dat kan zijn! Iedereen welkom.

Spelers

Dit is indicatief, misschien staan er enkelen niet op en enkelen te veel. Dit kan nog gemakkelijk aangepast worden.

Iedereen voor zo ver de punten, de leeftijd en de ‘sterretjes’ het toelaten, kan in alle reeksen opgesteld worden. Ter info: een sterretje is voor 4 spelers verplicht in nationale. Die vormen het puntenaantal van 255. Dat is het maximale puntenaantal waarmee we in nationale mogen aantreden. Deze 4 spelers mogen in geen enkele andere veteranenploeg worden opgesteld.

De spelers kunnen (uiteraard) enkel interclub spelen na betaling van het clublidgeld. Verder betalen zij aan hun kapitein 15€ interclubbijdrage. Een zeer democratische som in vergelijking met de meeste andere clubs!

Tom

Probably the best tennisclub in town